Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškūs paplotėliai. Geriausia tešla greitiems ir puriems paplotėliams su kiaušiniu ir žaliaisiais svogūnais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiaušinių ir žaliųjų svogūnų paplotėliai yra klasikinis patiekalas, kuris asocijuojasi su namų jaukumu ir paprastu, bet sodriu skoniu. Kietai virtų kiaušinių ir šviežių žaliųjų svogūnų įdaras yra švelnaus, kreminio skonio su lengvu pikantišku prieskoniu, o kartu su puria, aukso spalvos tešla sukuria puikiai subalansuotą patiekalą.

Šie pyragėliai dažnai ruošiami pavasarį, kai pasirodo pirmieji jauni svogūnai, tačiau jie išlieka aktualūs ištisus metus. Juos galima kepti keptuvėje arba kepti orkaitėje – bet kuriuo atveju jie gaunasi neįtikėtinai kvapnūs ir apetitiški

. Tai idealus užkandis darbe, kelionėje ar iškyloje.

Tešlos ingredientai:

  • Šiltas vanduo – 500 ml;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • sausų mielių – 10 g;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • miltai – 650 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Kiaušiniai – 10 vnt;
  • žali svogūnai – 80 g;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Kiaušinių ir žaliųjų svogūnų paplotėlių paruošimas:

Į šiltą vandenį supilkite cukrų ir mieles, išmaišykite. Į mielių vandenį suberkite druską, augalinį aliejų, miltus ir užminkykite minkštą elastingą tešlą

Rekomenduojame:  Šią tešlą gali pasigaminti kiekvienas. Aromatingi ir skanūs kopūstų paplotėliai

. 1 valandą palikite tešlą po dangčiu šiltoje vietoje. Tuo metu supjaustykite kietai virtus kiaušinius mažais kubeliais ir susmulkinkite žaliąjį svogūną. Sumaišykite svogūnus ir kiaušinius, įdarą pasūdykite.

Išminkykite tešlą ir padalykite ją į nedidelius ritinėlius

.

Kiekvieną ritinėlį rankomis iškočiokite į nedidelę plokščią duonelę, į kurią įdėkite įdaro. Kiekvieną įdarytą plokštainį užspauskite ir dėkite siūle žemyn

. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir dėkite į jį kepsnelius siūle žemyn. Pyragėliai turi būti pusiau plūduriuojantys aliejuje. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol apskrus.

Хрустящие пирожки. Лучшее тесто для быстрых и пышных пирожков с яйцом и зелёным луком

Gausite kvapnius skanius keptus paplotėlius su svogūnais ir kiaušiniais. Tai paprastas ir kartu sotus patiekalas kiekvienai dienai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *