Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Visą vasarą gaminu kebabus. Auksinės bulvės: svečiai sako, kad tai stebuklingas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keptos bulvės yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų įvairių tautų virtuvėse. Dėl paprasto paruošimo, lengvai prieinamų ingredientų ir turtingo skonio jos tapo neatsiejama kasdienio ir šventinio stalo dalimi.

Orkaitėje keptas bulves galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos, žuvies ar daržovių.

Priklausomai nuo recepto, jos gali būti traškios išorėje ir minkštos viduje, pagardintos prieskoniais, žolelėmis, sūriu ar padažais. Keptos bulvės yra ne tik skanios, bet ir gana sveikos, ypač palyginti su keptomis.

Ingredients:

  • bulvės – 800 g;
  • alyvuogių aliejaus – 4 valg;
  • česnako – 4 skiltelės;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų;
  • paprikos;
  • rozmarinas;
  • čiobrelių;
  • Provanso žolelės.

Keptų bulvių paruošimas:

Bulves kruopščiai nuplaukite, jei reikia, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, susmulkintas česnako skilteles, juoduosius pipirus, papriką, rozmariną, čiobrelius ir Provanso žoleles.

Bulves sudėkite į pergamentu išklotą kepimo skardą

.

Uždenkite bulves pergamentu, užklijuodami jas viduje kaip voką

. 35 minutes kepkite bulves 200 laipsnių temperatūroje. Senas bulves galima kepti ilgiau – iki 40 minučių, o jaunas bulves, priešingai, trumpiau – iki 30 minučių.

Rekomenduojame:  Tingiausi koldūnai. Kaip tinkamai ir skaniai išvirti tinginius koldūnus be pelėsių

Всё лето готовлю к шашлыкам. Золотистый картофель: гости говорят, что это чудо-рецепт

Bulvės būna kvapnios ir skanios. Jas reikėtų patiekti su mėsos patiekalais: kebabais, kepsniais.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *