Sekite mus Facebook'e!
Pyragai, iškepti iš tešlos, suminkytos su karštu pienu, yra minkšti ir erdvūs kepiniai, pasižymintys maloniu skoniu ir tekstūra.
Recepto ypatumas – miltų virimo su karštu pienu būdas. Dėl šio proceso tešla tampa elastingesnė ir puresnė, todėl paruošti pyragėliai ilgiau išlaiko šviežumą. Taip yra todėl, kad karštas pienas padeda miltuose esančiam glitimui geriau vystytis, todėl tešlos struktūra tampa stabilesnė.
Pyragėliai gali būti gaminami su saldžiais įdarais, pavyzdžiui, vaisiais, uogomis ar varške, arba su sotiais įdarais, pavyzdžiui, bulvėmis, mėsa, grybais ar kopūstais. Tokia įvairovė leidžia receptą pritaikyti prie konkrečių pageidavimų ir turimų ingredientų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Karštas pienas – 200 ml;
- šiltas pienas – 200 ml;
- mielės – 9 g;
- druska – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 3 valgomieji šaukštai;
- miltai – 500 g.
Tešlos paruošimas ant karšto pieno:
Sumaišykite miltus su druska ir cukrumi, supilkite į mišinį karštą pieną. Šaukštu išmaišykite tešlą ir palaipsniui supilkite šiltą pieną
. Į šiltą tešlą supilkite mieles ir supilkite augalinį aliejų, išminkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą. Palikite tešlą šiltai 1-1,5 valandos po celofanu.
Įdarui galite pakepinti raugintus kopūstus ir svogūnus.
Padalykite tešlą į nedidelius ritinėlius, iškočiokite juos į plokščius pyragėlius
, į plokščius pyragėlius sudėkite įdarą ir užsandarinkite vidų. Keptuvėje įkaitinkite 200 ml augalinio aliejaus.
Dėkite pyragėlius į aliejų siūle žemyn ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Taip gausite gardžiai minkštus pyragėlius ant karšto pieno.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
