Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultinga vištienos filė duete su auksine sūrio kepurėle: pilvas sako ačiū!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos kotletai su sūrio kepurėle – tai gastronominė patirtis, kurioje dera paprastas paruošimas ir intensyvus skonis

. Švelnūs vištienos filė gabaliukai, prieš tai lengvai apvolioti, kad suminkštėtų, iškepti ir virsta sultingu ir apetitą žadinančiu patiekalu.

Svarbi keptų vištienos kotletų dalis yra kepimo metu susidaranti sūrio kepurėlė. Sūris išsilydo ir padengia mėsą auksine plutele, kuri suteikia kotletams skonio ir sultingumo.

Šio patiekalo istorija siekia Europos kotletų kulinarijos tradicijas. Iš pradžių XVII ir XVIII a. Italijoje ir Prancūzijoje kotletai buvo būdas padaryti mėsą minkštesnę ir švelnesnę. Šis būdas greitai paplito visoje Europoje, taip pat ir Rusijoje, kur kotletai užėmė garbingą vietą ant šventinių stalų.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 600 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – ⅕ šaukštelio;
  • paprikos – ⅓ šaukštelio;
  • džiovintų česnakų – ⅓ šaukštelio;
  • vištienos prieskonių – ¼ šaukštelio;
  • majonezo – 3 valg;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • pomidoras – 1 vnt;
  • sūris – 100 g;
  • rūgštus agurkas – 2 vnt.
Rekomenduojame:  Kalnas gardžių kotletų, pagamintų iš 200 g maltos mėsos. Gelbstintis receptas sunkiems laikams

Vištienos kotletų su sūrio kepurėle paruošimas:

Vištienos filė supjaustykite nedidelėmis plonomis iki 1 cm storio plokštelėmis. Išmuškite filė plaktuku ir išdėliokite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

. Pabarstykite mėsą druska, maltais juodaisiais pipirais, paprikomis, džiovintais česnakais ir mėsos prieskoniais, įtrinkite prieskonius į skaidulas. Palikite mėsą marinuotis

. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol lengvai apskrus. Majonezą sumaišykite su kiaušiniais, keptais svogūnais, druska ir maltais pipirais

. Rūgščius agurkus smulkiai

supjaustykite

ir sudėkite į mišinį. Pomidorą nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į mišinį

. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir supilkite į mišinį, išmaišykite. Mišinio dėkite į kiekvieną vištienos lėkštę

. 25-30 min. kepkite vištienos filė 175 laipsnių temperatūroje.

Запекаю в духовке на праздничный стол! Сочное куриное филе в дуэте с золотистой сырной шапочкой

Gausite sultingą vištieną su sūrio kepurėle. Tai puikus pagrindinio patiekalo variantas šventiniam stalui.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *