Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų salotos yra ne tik lengvas ir gaivus patiekalas, bet ir gana maistingas. Salotos gali būti savarankiškas užkandis arba puikus priedas prie mėsos ar žuvies. Cukinijos mėgstamos dėl savo neutralaus skonio, todėl jas galima puikiai derinti su įvairiais prieskoniais ir padažais. Todėl salotos su jomis visada būna labai skirtingos ir įdomios
. Cukinijų salotų istorija prasidėjo po to, kai XVI a. ši daržovė į Europą atkeliavo iš Amerikos. Iš pradžių cukinijos buvo auginamos tik dėl grožio, tačiau vėliau greitai buvo suprasta, kad jas galima skaniai paruošti
. Šalyse aplink Viduržemio jūrą cukinijos pradėtos naudoti užkandžiams su alyvuogių aliejumi ir žolelėmis
.
Tačiau NVS šalyse įsitvirtino džiovintos ir marinuotos cukinijos, kurios buvo ruošiamos žiemai. Taigi cukinijų salotos yra ne tik skanus, bet ir istoriją turintis patiekalas.
Papasakosime paprastą cukinijų salotų receptą
.
Ingredientai: cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos:
- Jaunos cukinijos – 2 vnt;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- česnakas – 4 skiltelės;
- Šviežių krapų – saujelė;
- Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – žiupsnelis.
Cukinijų salotų paruošimas:
Supjaustykite cukiniją nedideliais kubeliais ir kelis kartus perliekite ją stačiu verdančiu vandeniu. Sudėkite cukiniją ant sietelio, kad nutekėtų skysčio perteklius
. Virtus kiaušinius ir lydytą sūrį supjaustykite mažais kubeliais, krapus susmulkinkite. Krapus, kiaušinius ir sūrį kartu su cukinijomis sudėkite į salotinę.
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite į salotas. Patiekalą pagardinkite majonezu, druska ir gerai išmaišykite.
Į salotas taip pat galite įberti maltų juodųjų pipirų. Gausite paprastas greitas cukinijų salotas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
