Sekite mus Facebook'e!
Tiksliau tariant, tai ne visai įprastos formos draniki. Šis patiekalas paprastai vadinamas bulvių liežuviais. Jis daug skanesnis už keptas bulves ir sveikesnis už pirktinius traškučius. Pabandykite pasigaminti šį užkandį ir nustebsite, kaip jis patiks vaikams.

O tam tereikia vieno ingrediento ir prieskonių:
- Reikės tik 4 bulvių;
- druskos, pipirų;
- džiovintų krapų, česnakų arba bulvių prieskonių.
Paimkite didesnius gumbus, nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais. Nuplaukite po vandeniu ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

Ant kepimo skardos išklokite pergamentą ir pabarstykite jūros druska (jei jos neturite, tiks ir įprasta druska). Išdėliokite apskritimus ant kepimo skardos vienu sluoksniu ir pabarstykite prieskoniais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite „traškučius” 15 minučių. Tada kiekvieną gabalėlį apverskite šakute ir kepkite dar 10 minučių.

Patiekite „liežuvius” su padažais. Puikiai tinka naminis majonezo ir grietinės padažas. Dėl skonio galite sutarkuoti daugiau marinuotų agurkų ir įmaišyti į padažą. Mėgstantiems aštriai, kaip priedą naudokite garstyčias.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
