Omletas – tai keptuvėje virtų plaktų kiaušinių patiekalas. Omletas gali būti gaminamas pridedant įvairių ingredientų, pavyzdžiui, pieno, sūrio, daržovių, žolelių ir prieskonių.
Šie pusryčiai yra baltymų, kurie būtini kūno audinių augimui ir atstatymui, šaltinis
.
Kiaušiniuose taip pat yra vitaminų A, D, E, K, B grupės ir mineralų, tokių kaip geležis, fosforas, cinkas. Šie mineralai yra svarbūs gerai sveikatai palaikyti
. Tačiau verta prisiminti, kad kiaušinienė gali būti labai kaloringas patiekalas, jei į ją dedama sūrio, šoninės ar kitų riebių ingredientų. Laikantis dietų, į omletą verta neįtraukti nereikalingų maisto produktų.
Omleto ingredientai:
- Kiaušinis – 8 vnt;
- pieno – 400 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- sūrio – 150 g.
Omleto paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, druską ir gerai išmaišykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir supilkite į pieno ir kiaušinių mišinį.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite
į ją
omletą su sūriu
.
Omletą kepkite 35 minutes 200 laipsnių temperatūroje
. Omletą taip pat galite pagardinti prieskoniais, pavyzdžiui, maltais juodaisiais pipirais. Omletui neretai naudojamos ir prieskoninės žolelės – krapai, petražolės.
Pusryčiams gausite minkštą, orų omletą. Tai puikus patiekalas, kuriam paruošti nereikia daug laiko.