Sekite mus Facebook'e!
Kad tešla būtų minkšta, puri, paruoškite tokius produktus:

- Paruoškite tešlą: 350 ml kefyro;
- 130 ml pieno;
- 10 g sausų mielių;
- 2 kiaušiniai;
- 130 ml augalinio aliejaus;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1 ir ⅓ šaukštelio druskos;
- 900 -1000 g miltų.
Nurodymai žingsnis po žingsnio:

- Pieną ir kefyrą pašildykite, kad jie būtų šilti. Supilkite pieną į dubenį ir supilkite į jį 1 valgomąjį šaukštą cukraus bei mieles. Išmaišykite ir palikite 5-10 minučių pastovėti.
- Į kefyrą įmaišykite likusį cukrų, druską, kiaušinį ir baltymus iš antrojo.
- Supilkite liesą sviestą (šiek tiek palikite tešlai minkyti) ir išmaišykite.
- Sudėkite kefyrą ir pieną, išmaišykite.
- Palaipsniui suberkite miltus, maišydami šaukštu. Kai konsistencija neleidžia maišyti šaukštu, padėkite tešlą ant stalo ir minkykite rankomis, pagal poreikį pridėdami miltų.
- Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir minkykite tešlą 7-10 minučių. Ji turi tapti elastinga.
- Uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandį šiltai.
- Tešlai pakilus, išminkykite ją ir leiskite dar kartą pakilti.
- Pasirinkite bet kokį jums patinkantį įdarą. Iš šios tešlos galite kepti ir pyragus.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
