Sekite mus Facebook'e!
Šiandien parduotuvėse gana sunku rasti kokybiško sutirštinto pieno. Gamintojai stengiasi piginti savo produktus ir deda įvairių priedų, kurie nėra labai naudingi. Tačiau tikrasis produktas yra tik pienas ir cukrus. Be to, galutiniame produkte turi būti 8,5 % riebalų. Jei pavargote ieškoti natūralaus sutirštinto pieno, pasigaminkite jį patys. Tai padaryti labai paprasta.

Jums reikės:
Reikės: 0,5 kg cukraus;
1 litro naminio pieno.
Paimkite storasienį puodą, geriausiai nepridegantį. Supilkite į jį pieną, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Įjunkite viryklę, užkurkite minimalią ugnį ir pastatykite ant jos puodą. Gaminį virkite 1,5-2,5 valandos. Trukmė priklauso nuo pieno riebumo, cukraus kokybės. Kuo riebesnis bus pienas, tuo greičiau jis taps saldus. Kai pienas sutirštės, kondensuotas pienas bus paruoštas.

Procesas ilgas, taip pat reikia nuolat dalyvauti. Reikia maišyti, kad jis nesuliptų. Tačiau tai verta.
Jei neturite naminio pieno, galite imti parduotuvinį pieną, o kad padidintumėte riebumą, įdėkite šiek tiek sviesto. Paruoštą produktą sudėkite į stiklainius. Palikite atvėsti, o tada uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.

Kondensuotas pienas gaunasi labai skanus. Svarbiausia, kad nebūtų baisu jį valgyti patiems ir duoti vaikams. Naudokite jį kaip parduotuvės produktą: pyragams, desertams ar tiesiog kaip skanėstą su duona.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
