Sekite mus Facebook'e!
Ar žinojote, kad iš cikorijų galima pasigaminti rūgpienio? Pasirodo, galima. Jis taip pat labai skanus ir naudingas. O paruošti jį labai paprasta. Paimkite:

- Reikės: 3 šaukštelių cikorijų;
- 3 litrų vandens;
- 10 valgomųjų šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelis citrinos rūgšties;
- 1 šaukštelis sausų mielių.
Užvirinkite vandenį. Atskirame dubenyje sumaišykite likusius ingredientus be mielių ir užpilkite juos verdančiu vandeniu.
Mieles praskieskite puse litro šilto vandens. Abu skysčius sumaišykite ir supilkite į stiklainius arba butelius. Uždenkite dangteliais ir 12 valandų laikykite šiltoje, apšviestoje vietoje. Tada perkelkite į šaltą vietą (šaldytuvą arba rūsį).
Jei nenorite eksperimentuoti, siūlome patikrintą klasikinio duonos raugo receptą. Jam reikės:
- Reikės: 5 litrų vandens;
- bet kokios pasenusios duonos kepalo;
- 25 g suslėgtų mielių;
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus.

Užpilkite duoną vandeniu ir palikite ją 8 valandoms. Išimkite trupinius ir nuspauskite juos durtuvu. Supilkite į skystą cukrų, mieles ir gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir laikykite šiltai dvi dienas.
Pasibaigus laikui, skystį perkoškite per marlę ir supilkite į tankius plastikinius butelius. Jie turi būti sandarūs, nes gėrimas toliau fermentuosis ir susidarys slėgis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
