Sekite mus Facebook'e!
Užuot parsinešę iš parduotuvės vandeningą, beskonį sūrio gaminį, galite pasigaminti naminį sūrį vos per pusvalandį. Sūrio gaminimas nesukelia jokių sunkumų – tereikia pakelio pieno ir stiklinės grietinės.

Sūrio gaminsime šiek tiek daugiau, tad pieno imsime pusantro litro – sūris vis tiek bus labai greitai suvalgytas.
Pusantro litro pieno (riebalų kiekis ne mažesnis kaip 3,4 %) reikia 230 gramų 20 % riebumo grietinės, šaukšto druskos, 4 kiaušinių. Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite ant silpnos ugnies.

Kol pienas kaista, paruoškime raugą. Dubenyje sumaišykite grietinę ir kiaušinius. Palaukite, kol pienas užvirs, tada supilkite dubenėlio turinį į puodą. Dar kartą palaukite, kol pienas užvirs, tada sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes.

Mūsų pieno mišinys pradės skilti į fermentus, visi lengvieji komponentai pakils į paviršių, o sunki masė nusės apačioje. Belieka tik perkošti jį per kiaurasamtį arba marlę ir atvėsinti. Mūsų sūris beveik paruoštas.
Dabar belieka tik sūrį sudėti po svoriu, kad jis būtų tankesnis ir lengviau pjaustomas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
