Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pamirštas vaikystės skonis: bulvių bandelės pagal močiutės receptą. Lengviau pagaminti, nei manote.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvinės bandelės yra minkšti ir orūs gaminiai iš mielinės tešlos su virtomis bulvėmis. Tai alternatyva klasikiniams kepiniams, pasižyminti ypatinga tekstūra, drėgnumu ir subtiliu skoniu.

Dėl bulvių bandelės ilgai išlieka šviežios, nesugenda ir yra malonaus, šiek tiek saldaus skonio.

Bulvės tešloje yra natūrali drėkinamoji ir stabilizuojamoji medžiaga. Jų krakmolas padeda išlaikyti drėgmę, todėl bandelės vidus tampa minkštesnis

. Šios bandelės tinka tiek kasdieniam maistui, tiek šventiniam stalui gardinti. Jas galima patiekti prie pirmųjų patiekalų, naudoti kaip pagrindą sumuštiniams arba tiesiog skanauti su sviestu, sūriu ar uogiene.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: bulvės – 3 vnt;
  • Vanduo – 1 litras;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Bulvių nuoviras – 200 ml;
  • Mielės – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 550 g.

Bulvinių bandelių paruošimas:

Išvirkite nuluptas bulves, nuvarvinkite bulvių sultinį ir kruopščiai sutrinkite. Bulvių košę pasūdykite, įmuškite į ją kiaušinį, supilkite sultinį ir mieles, išmaišykite.

Jei norite, į bulvių košę galite įpjaustyti žaliųjų svogūnų.

Į bulvių košę dalimis supilkite miltus ir suminkykite minkštą, elastingą tešlą

Rekomenduojame:  Švelnus vyniotinis su džemu: visada padeda. Ekonomiškas receptas per 25 minutes

. 30 minučių palikite tešlą šiltai po celofanu. Išminkykite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir padalykite į 14-15 dalių.

Забытый вкус детства: картофельные булочки по бабушкину рецепту. Готовятся проще, чем кажется

Suformuokite nedidelius ritinėlius ir palikite po rankšluosčiu 10 minučių. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, panardinkite į jį suktinukus ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Забытый вкус детства: картофельные булочки по бабушкину рецепту. Готовятся проще, чем кажется

Забытый вкус детства: картофельные булочки по бабушкину рецепту. Готовятся проще, чем кажется

Tai skanios ir purios bandelės, tinkančios pusryčiams ar pietums. Jos tinka prie įvairių patiekalų, pavyzdžiui, sriubų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4.1 / 5. Balsų skaičius: 9

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *