Sekite mus Facebook'e!
Prasidėjus šaltajam metų laikui, daugelis žmonių pradeda galvoti apie pasiruošimą žiemai. Vienas populiariausių būdų ilgai išsaugoti maistą yra konservavimas. Straipsnyje papasakosime, kaip paruošti skanią troškintą mėsą žiemai ir kaip užtikrinti jos laikymą net ir neturint šaldytuvo.
Kaip paruošti skanų troškinį žiemai
Troškintos mėsos gaminimo procesas prasideda nuo kokybiškų ingredientų pasirinkimo. Žiemai troškintai mėsai geriausiai tinka jautiena, kiauliena arba paukštiena. Rinkitės šviežią ir minkštą mėsą, be pažeidimų ir riebalų priemaišų.
Troškinio receptas
Sudedamosios dalys:
- Mėsa (jautiena, kiauliena arba paukštiena) – 1 kg
- Svogūnas – 2 vidutinės galvutės
- Morkos – 2 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
- Pomidorų pasta – 2 šaukštai.
- Druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį
- Vanduo – apie 1 stiklinė
Paruošimas:

- Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
- Sudėkite morkas ir toliau kepkite dar 5–7 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Išimkite daržoves iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę.
- Toje pačioje keptuvėje kepkite mėsą iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
- Sudėkite keptas daržoves atgal į keptuvę su mėsa. Išmaišykite.
- Įdėkite pomidorų pastos ir gerai išmaišykite.
- Užpilkite troškinį vandeniu taip, kad mėsa būtų visiškai apsemta.
- Įberkite druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį. Išmaišykite.
- Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 1,5–2 valandas, kol mėsa suminkštės ir suminkštės.
Kaip laikyti troškintą mėsą be šaldytuvo
Išvirus troškinį, reikia pagalvoti apie jo pakuotę ir laikymą. Jei neturite šaldytuvo arba jame nepakanka vietos, yra keletas alternatyvių būdų, kaip laikyti ruošinius.

- Stiklainiai ir sterilizavimas. Paruoškite sterilius stiklinius indelius su dangteliais. Pripildykite juos troškinio, palikdami šiek tiek vietos po kraštu. Uždarykite dangteliais ir sterilizuokite puode su vandeniu 1–1,5 valandos.
- Konservavimas maišeliuose. Atvėsusį troškinį sudėkite į plastikinius šaldymo maišelius, nuspausdami oro perteklių. Tvirtai užriškite maišelius ir įdėkite į šaldiklį.
- Džiovinimas. Virkite troškinį, kol išgaruos didžioji dalis skysčio. Sudėkite ant džiovinimo skardų ir džiovinkite maždaug 60–70 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Tinkamai supakuota troškinta mėsa gali būti laikoma ilgą laiką. Svarbu užtikrinti patikimą sandarią pakuotę, kad į vidų nepatektų oras ir drėgmė.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
