Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip kepti žuvį be purslų, kvapo ir su traškia plutele – metodas su vandeniu

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nustebsite, bet galite kepti žuvį be būdingo kvapo ir be aliejaus taškymosi po visą virtuvę.

Gauta plona, ​​drėgna plėvelė neleidžia džiūvėsėliams pridegti, išlaiko aliejų švarų ir padeda sukurti apetitą keliantį, traškų plutelę.

Sudedamosios dalys:

  • Žuvis (syga arba bet kokia balta žuvis) – 500–600 g
  • Druska – pagal skonį
  • Kvietiniai miltai – 1 dalis
  • Kukurūzų miltai – 1 dalis
  • Augalinis aliejus – kepimui
  • Šaltas vanduo – sudrėkinimui prieš kepimą

Kaip gaminti:

Paruoškite žuvį: nuvalykite, pašalinkite stuburą ir didelius kaulus, palikite odą. Supjaustykite porcijomis. Įberkite druskos ir palikite 10–15 minučių.

Džiūvėsėlius paruoškite sumaišydami lygiomis dalimis kvietinius ir kukurūzų miltus. Jei pageidaujate, įberkite prieskonių (pvz., paprikos).

Žuvį apvoliokite miltų mišinyje, nukratydami perteklių.

Paruoškite dubenį šalto vandens ir gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi.

Prieš dėdami žuvį į keptuvę, kiekvieną gabalėlį greitai pamirkykite vandenyje. Nedelsiant dėkite į karštą aliejų.

Kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Pabaigoje galite uždengti dangčiu, kad išvengtumėte nereikalingo taškymosi.

Rekomenduojame:  Raudona žuvis grietinėlės padaže. Taip skanu, skanu

Rezultatas:

  • Žuvis gaunasi sultinga viduje ir traški išorėje.
  • Aliejus lieka skaidrus
  • Praktiškai nėra kvapų ar purslų

Patiekite nedelsdami, kol patiekalas karštas, o plutelė kuo traškesnė.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.