Sekite mus Facebook'e!
Sriubos kulinarijoje atsirado palyginti neseniai – tik prieš 400-500 metų, kai žmonės išmoko gaminti patiekalus, atsparius aukštai temperatūrai ir nesukeliančius oksidacijos. Tai atvėrė duris naujiems maisto gaminimo būdams.

Sriubos ingredientai:
- Sudedamosios dalys: 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 370 g jautienos;
- 1 valgomasis šaukštas saldžiosios paprikos;
- 1/5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 800 g bulvių;
- 1 valgomasis šaukštelis druskos;
2 žirneliai juodųjų pipirų; - 2 žirneliai kvapiųjų pipirų;
- 1 lauro lapas;
- 1 šaukštelis mairūno;
- 1/2 šaukštelio džiovintų česnakų;
- 100 g pomidorų tyrės;
- 1 šaukštelis krapų.

Iš pradžių smulkiai supjaustykite svogūną ir pusžiedžiais supjaustykite morkas. Storasieniame puode įkaitinkite augalinį aliejų ir pasūdykite morkas ir svogūnus. Tada jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į daržoves. Apkepkite mėsą kartu su daržovėmis, tada įberkite paprikos ir maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišykite.
Po to į puodą supilkite verdantį vandenį, kad jis apsemtų visus ingredientus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite jautieną, kol suminkštės. Kol mėsa troškinasi, nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Sudėkite bulves į puodą, pagardinkite druska, mairūnu, sausu česnaku, juodaisiais pipirais ir kvapiaisiais pipirais, įdėkite lauro lapą.
Bulves užpilkite verdančiu vandeniu, vėl uždenkite ir troškinkite, kol bulvės bus paruoštos. Tada sudėkite pomidorų tyrę ir krapus, gerai išmaišykite ir sriubą virkite dar 5 minutes.

Ši sriuba yra tiršta ir soti, todėl ją galima laikyti ir pirmuoju, ir antruoju patiekalu. Tai puikus pasirinkimas pietums ir tikrai taps mėgstamiausia ant jūsų stalo.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
