Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Puikus pomidorų marinatas: nebereikia vargti konservuojant

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis marinuotų pomidorų receptas man buvo tikras atradimas. Rezultatas visada būna nepriekaištingas. Tereikia minimalių pastangų ir laiko, ir gausite skanų patiekalą be didelių rūpesčių. Jei dar neišbandėte, būtinai pagaminkite – nepasigailėsite.

Ingredientai 0,5 litro:

  • pomidorai – apie 350 g;
  • lauro lapas – 1-2 vnt;
  • krapų agurkų – 1 vnt;
  • juodųjų pipirų žirnelių – 2-3 vnt;
  • garstyčių sėklos: – – 1 valgomasis svogūnas – 2 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės.

Marinatui:

  • vandens – 3 litrai;
  • druskos – 3 šaukštai;
  • cukraus – 8 šaukštai;
  • krapų (skėčių);
  • serbentų lapų (nebūtina);
  • juodųjų pipirų žirneliai – 5-10 vnt;
  • lauro lapai – 3-4 vnt;
  • garstyčių sėklos;
  • 9 % actas – 50-100 g.

Paruošimas žingsnis po žingsnio:

  1. Į sterilizuotus stiklainius sudedu žoleles, česnaką ir pipirus. Gausiai pripildau pomidorus, kuriuos iš anksto 1 valandą pamirkau šaltame vandenyje.
  2. Į stiklainius supilu verdantį vandenį, uždengiu dangteliais ir palieku 10-15 min.
  3. Marinatui puode sumaišau vandenį su druska, cukrumi, krapais, lapeliais, pipirais ir garstyčiomis. Užviriname ir verdame dar 15 minučių. Pabaigoje įpilu acto.
  4. Iš stiklainių išpilau vandenį ir supilu karštą marinatą.
  5. Uždarau stiklainius dangteliais, apverčiu juos aukštyn kojomis ir uždengiu, kol visiškai atvės.
Rekomenduojame:  Baklažanų nebekepu. Greitas skanių užkandžių receptas: marinuoti baklažanai

Skanūs marinuoti pomidorai paruošti. Jei norite, pabandykite į marinatą įmaišyti serbentų lapų – jie suteiks ypatingą skonį.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4.1 / 5. Balsų skaičius: 7

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *