Sekite mus Facebook'e!
Sriuba, kurią visi mėgsta! Net vaikai ją valgo su malonumu. Šis paprastas ir gardus receptas idealiai tinka kiekvienai dienai. Švelnus sultinys, šviežios daržovės ir galbūt šiek tiek makaronų ar ryžių padarys ją sočią ir gardžią.
Šią sriubą galima lengvai pritaikyti prie mėgstamų ingredientų – mėsos, pupelių ar žalumynų. Ji ne tik pasotins jus, bet ir suteiks energijos pliūpsnį visai dienai. Sriubos virimas užtruks vos kelias minutes, o jos aromatas sukurs jaukią atmosferą virtuvėje.
Be to, tai puikus būdas sunaudoti likučius, todėl tai dar labiau ekonomiškas pasirinkimas. Patiekite sriubą su traškia duona arba naminiais skrebučiais, ir jūsų pietūs ar vakarienė bus tikras kulinarinis skanėstas visai šeimai!
Sudedamosios dalys:
- vištienos filė 250 g
- svogūnas 1 vnt.
- morka 1 vnt.
- aliejaus 1-2 valg. šaukštai.
- druskos, pipirų pagal skonį
- žalumynai (krapai, petražolės, lauro lapas)
Sūrio koldūnai:
- kietasis sūris 100 g
- kiaušiniai 2 vnt.
- druskos 0,5 arb. šaukštelio.
- šalto vandens 4 šaukštai.
- miltai 150 g
Paruošimas:
Įkaitintame aliejuje pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną iki skaidrumo. Tada sutarkuoju morkas ir viską kartu apkepu.

Sūrio koldūnai:
Sūrį sutarkuoju smulkia tarka, įmušu kiaušinius ir pasūdau. Gerai išmaišau ir užpilu šaltu vandeniu, išminkau.

Įberiu miltų ir minkau vientisą tešlą.

Vištienos filė verdu pasūdytame vandenyje, kol iškeps. Tada supjaustau kubeliais ir dedu atgal į puodą. Mano produktų kiekis apskaičiuotas 2–2,5 l puodui.

Į keptuvę įpilu daugiau vandens, pagal skonį įberiu druskos ir pipirų. Sudedu keptas morkas ir svogūnus.

Arbatiniu šaukšteliu į sriubą įdedu varškės kukulius.

Kai koldūnai iškils į paviršių, sudėkite lauro lapą, krapus, petražoles. Virkite dar apie 4 minutes.

Skanaus!

