Sekite mus Facebook'e!
Kiekvienas smaližius neįsivaizduoja laimingo gyvenimo be deserto. Tačiau kartais tingi vargti gaminant. Šiandien paruošėme „Napoleono“ receptą, kurį labai lengvai galima pasigaminti stiklinėje.
Šiam desertui paruošti reikės:
- Sviestas – 120 gramų
- Kvietiniai miltai – 180 gramų
- Cukrus – 1,5 šaukšto
- Druska – 1 žiupsnelis
- Pienas – 300 mililitrų
- Cukrus – 60 gramų
- Vištienos kiaušinio trynys – 2 vnt.
- Kvietiniai miltai – 2 šaukštai
- Sviestas – 30 gramų
Į gilų indą suberkite tešlai skirtus miltus. Įberkite tešlai reikalingą druską ir cukrų. Sutarkuokite šaltą sviestą stambia tarka. Visą masę gerai išmaišykite, kad gautumėte trupinius.
Vandens pilti nereikia, tereikia tešlos trupinių. Suberkite trupinius į keptuvę ir uždėkite keptuvę ant viryklės, įjungdami vidutinę ugnį. Kepkite sviestinius sausainius iki auksinės rudos spalvos, stebėdami, kad jie nepridegtų. Tai užtruks apie 8–10 minučių.

Napoleonas stiklinėje
Į samtį arba puodą su nepridegančia danga suberkite cukrų ir įmuškite vištienos kiaušinių trynius. Recepte baltymų nereikės, iš jų galite pasigaminti kitą patiekalą. Supilkite bet kokio riebumo pieną ir viską išplakite šluotele. Suberkite aukščiausios kokybės kvietinius miltus ir vėl išplakite.
Padėkite indą ant viryklės, įjunkite vidutinę ugnį. Užvirinkite grietinėlę, kol sutirštės, maždaug 6–10 minučių. Tada išjunkite ugnį ir išimkite indą į šaltą vietą, kad kremas atvėstų.
Kai ir trupiniai, ir grietinėlė atvės, pradėkite ruošti desertus. Į kiekvieną stiklinę ar puodelį įdėkite po 2 šaukštus trupinių. Tada įdėkite 2 šaukštus kremo. Tada sudėkite daugiau trupinių ir grietinėlės. Kartokite, kol surinksite visą desertą. Atvėsinkite apie 1 valandą ir patiekite, papuošdami pagal pageidavimą.
