Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pasimatymo nakties receptas. Neįprastas ir skanus irisų ir kokosų pyragas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Irisinis-kokosinis pyragas – nuostabus skonių derinys, kuris nepaliks abejingo nė vieno saldumynų mėgėjo. Šiame deserte harmoningai dera švelni irisa, sviestinis kremas ir kokoso drožlės.

Šio torto istorija siekia Europos virtuvę, kurioje tokie desertai labai populiarūs. Įvairiose šalyse yra savų irisinių ir kokosinių pyragų variacijų.

Tokių tortų galima rasti daugelyje konditerijos parduotuvių ir kavinių visame pasaulyje. Jie tapo šventės ir geros nuotaikos simboliu.

Kokosų pagrindo ingredientai:

  • Džiovinti kokosai – 100 g;
  • Karštas vanduo – 80 ml.

Karamelinio sirupo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: cukrus – 100 g;
  • Vanduo – 60 ml.

Ingredientai pyragui:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Sviestas – 110 g;
  • miltai – 150 g;
  • Datulės – 100 g;
  • Riešutai;
  • Cinamonas – 1 šaukštelis;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • kepimo soda – ⅓ šaukštelio;
  • Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
  • Migdolų esencija – ½ šaukštelio.

Sudedamosios dalys irisų padažui:

  • Sviestas – 100 g;
  • rudasis cukrus – 100 g;
  • Dvigubos grietinėlės – 200 ml.

Sviestinio kokosų pyrago paruošimas:

Rekomenduojame:  Skanūs arbatiniai sausainiai: 25 minutės ir paruošti. Lengva pagaminti

Kokosų pagrindą: Išdžiovintus kokosus sumaišykite su verdančiu vandeniu. Karameliniam sirupui gaminti cukrų karamelizuokite keptuvėje ant vidutinės ugnies

. Į cukraus karamelę palaipsniui supilkite vandenį ir tada sudėkite kokosų pagrindą. Sudedamąsias dalis sumaišykite ir virkite 2-3 min.

Tortui kiaušinius plakite mikseriu iki putų. Į kiaušinių

masę

supilkite sviestą

ir

plakite, kol ingredientai susijungs

. Tada sudėkite džiovintų kokosų ir karamelės mišinį, supilkite vanilės ekstraktą, migdolų esenciją, miltus, kepimo miltelius ir sodą. Susmulkinkite riešutus ir datules, suberkite į mišinį, išmaišykite ir sudėkite į

kepimo skardą, išklotą kepimo pergamentu

.

Pyragą kepkite 30-35 min. 170 laipsnių temperatūroje

. Padažui sviestą sumaišykite su ruduoju cukrumi, mišinį ištirpinkite. Į mišinį supilkite dvigubą grietinėlę ir kruopščiai išmaišykite

. Torte padarykite skylutes ir paviršių apipilkite irisų padažu.

Рецепт на свидание. Необычный и вкусный ирисово-кокосовый торт

Palaukite, kol padažas įsigers į biskvitą.

Рецепт на свидание. Необычный и вкусный ирисово-кокосовый торт

Rezultatas – gardus kokosų ir irisų pyragas. Tai geras būdas pakeisti tipinį tortą vakarėlyje.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *