Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Silkių sviestas: parodome klasikinį receptą

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sovietinėse virtuvėse silkių sviestas buvo įprastas užkandis, tačiau šiandien jis tapo beveik pamirštu delikatesu. Vos keli ingredientai – ir įprasta silkė virsta subtiliu užtepu, kurį galima patiekti su juoda arba balta duona.

Sudedamosios dalys:
Sūdyta silkė – 1 vnt.
Sviestas – 300 g (suminkštintas)
Stintenės ikrai (sūdyti) – 100 g
Česnakas (nebūtina) – 1 skiltelė
Garstyčios (nebūtina) – 0,5 šaukštelio.

Paruošimas:

Silkę supjaustykite filė gabalėliais: nuimkite galvą, uodegą, vidurius, nupjaukite pilvo kraštus. Atsargiai nuimkite odą, įpjaukite išilgai nugaros ir atskirkite stuburą su kaulais. Likusius mažus kaulus galima palikti – jų nebus matyti gatavoje masėje. Filė nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Sudėkite juos į trintuvo dubenį, įdėkite pusę suminkštinto sviesto ir sutrinkite iki vientisos masės. Įdėkite likusį sviestą ir vėl gerai išplakite, kol gausite kreminę konsistenciją. Mišinį supilkite į dubenį, suberkite kapelano ikrų ir švelniai išmaišykite šaukštu, kad ikrai pasiskirstytų tolygiai.

Jei pageidaujate, įmaišykite smulkiai supjaustyto česnako arba šiek tiek garstyčių. Patiekite su juoda duona, skrudinta duona arba skrebučiais. Norėdami sodresnio skonio, paruoštą sviestą 1–2 valandas palaikykite šaldytuve.

Rekomenduojame:  Paprastos sūrio bandelės: išnyksta per 1 minutę. Paprasti ingredientai: greitas ir skanus receptas

Silkių sviestą galima paruošti iš anksto ir laikyti sandariame inde šaldytuve iki savaitės.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.