Sekite mus Facebook'e!
Kokosiniai sausainiai – skanus ir aromatingas skanėstas, kuris puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio. Jie pasižymi švelnia tekstūra ir sodriu kokosų skoniu. Kokosinius
sausainius galima paruošti įvairiais būdais: yra daugybė receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdu. Tačiau visus juos vienija tai, kad į juos dedama kokosų drožlių, kurios sausainiams suteikia išskirtinį skonį ir aromatą
. Kokosų drožlių galima dėti į pačią tešlą arba jomis papuošti paruoštus sausainius.
Taip pat galite eksperimentuoti su papildomais ingredientais, pavyzdžiui, riešutais, šokoladu ar džiovintais vaisiais, kad sausainiams suteiktumėte naujų skonių.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 80 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 70 g;
- miltai – 290 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Kakava – 1 valgomasis šaukštas;
- Pienas – 1 valgomasis šaukštas;
- uogienė – 3 valgomieji šaukštai;
- Kokosų drožlės.
Kepti sausainius su kokoso drožlėmis:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir pradėkite minkyti tešlą.
Elastingą minkštą ir nelipnią tešlą padalykite į 2 lygias dalis. Vieną dalį sumaišykite su kakava ir pienu
. Abi tešlos dalis padalykite į dar porą dalių ir kiekvieną dalį iškočiokite į nedidelį apvalų rutuliuką. Sudėkite 4 sluoksnius vieną ant kito, pakaitomis šokoladinę ir paprastą tešlą.
Visą tešlos paviršių subadykite šakute ir siųskite kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį sausainių viršų aptepkite džemu ir gausiai apibarstykite kokoso drožlėmis.
Iškepusį didelį sluoksnį taip pat reikia padalyti į mažus sausainių gabalėlius. Tai gardus desertas prie arbatos.
