Sekite mus Facebook'e!
Natūralūs obuolių saldainiai yra skanus ir sveikas skanėstas, kuris gali būti puiki alternatyva tradiciniams saldumynams. Jie gaminami iš natūralių ingredientų, nenaudojant dirbtinių dažiklių, kvapiųjų medžiagų ir konservantų
. Obuolių saldainiai ne tik džiugina savo skoniu, bet ir yra naudingi organizmui dėl didelio kiekio vitaminų, mineralų ir antioksidantų.
Paruoškime gardžių obuolių saldainių be jokios chemijos ir net be želatinos
.
Obuolių tyrės ingredientai:
- Obuoliai – 8 vnt;
- Slyvos – 5 vnt.
Sirupo tyrės ingredientai:
- Sudedamosios dalys: obuolių tyrė – 700 g;
- Cukrus – 300 g;
- agaras – 16 g;
- Šiltas vanduo – 150 ml.
Saldainių ingredientai:
- Baltymai – 2 vnt;
- Vanilinio cukraus – 20 g;
- Cukrus – 200 g;
- Citrinos rūgštis – 1/4 šaukštelio.
Obuolių saldainių paruošimas:
Kepimui kiekvieną obuolį padalykite į dvi dalis, išimkite šerdį ir sudėkite ant kepimo skardos žievele į viršų. Nuo slyvų taip pat pašalinkite kauliukus ir sudėkite prie obuolių, kepkite vaisius 200 laipsnių orkaitėje 20-30 min.
Tuo metu sumaišykite agarą su šiltu vandeniu, palikite pusvalandžiui. Iškepus blokams, nuo jų pašalinkite žievelę ir kartu su slyvomis pertrinkite per sietelį
. Tada obuolių masę plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Supilkite tyrę į puodą, suberkite cukrų ir agarą, išmaišykite
. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir virkite, kol užvirs. Kai užvirs, virkite masę dar 10 minučių.
Išplakite baltymus su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos rūgštimi iki beeringos konsistencijos
.
Karštą tyrę plona srovele supilkite į mergeles ir toliau plakite
. 4-5 minutes, kol mišinys plakamas, uždenkite formeles maistine plėvele. Greitai supilkite mišinį į formeles ir išlyginkite, palikite pusvalandžiui sustingti.
Sustingus saldainiams, supjaustykite juos mažais gabalėliais. Saldainiai skanūs be priedų, su lengvomis slyvų natomis skonyje.
