Sekite mus Facebook'e!
Auksinės vištienos salotos yra tai, ko reikia, kai norite ko nors skanaus ir sotaus, bet be didelio vargo. Šios salotos – tikras skonių mišinys, primenantis namų jaukumą ir šeimos šventes.
Pagrindinis komponentas – vištienos filė. Švelni, sultinga vištienos mėsa yra visų kitų komponentų pagrindas.
Prie vištienos pridedama baklažanų, kurie salotoms suteikia sodrumo. Korėjietiškos morkos suteikia pikantiškumo ir skonio. Šviežias agurkas yra maloniai traškus ir gaivus, o česnakas papildo kompoziciją, suteikdamas salotoms pikantiškumo.
Šios salotos puikiai tinka įvairioms progoms
.
Jas galima paruošti šventės proga ir nustebinti svečius arba tiesiog patiekti ant stalo kaip užkandį
. Taip pat jos tinka ir lengvai vakarienei, kai nėra laiko ar noro ilgai stovėti prie viryklės.
Sudedamosios dalys: 1:
- Ingredientai: baklažanai – 2 vnt;
- Vištienos filė – 300 g;
- Korėjietiškos morkos – 120 g;
- šviežias agurkas – 2 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- augalinis aliejus – 3 valg;
- Druska – žiupsnelis;
- cukraus – žiupsnelis;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas.
Salotų „Auksinė vištiena” paruošimas:
Supjaustykite baklažanus nedideliais kubeliais, pasūdykite ir palikite 5-10 min. Iš baklažanų išspauskite skysčio perteklių ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol taps šviesiai auksinės spalvos.
Vištienos filė iš anksto išvirkite pasūdytame vandenyje, supjaustykite nedideliais kubeliais
.
Salotinėje sumaišykite baklažanus su vištienos filė
. Iš korėjietiškų morkų išspauskite drėgmę ir sudėkite į salotas. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles, sudėkite
jas
į salotas kartu su cukrumi ir prieskoniais
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, supilkite jį ant salotose esančių česnakų, išmaišykite. Smulkiai supjaustykite agurką, sudėkite jį į salotas, apšlakstykite citrinos sultimis.
Paskutinį kartą sumaišykite visus komponentus. Gausite paprastas ir skanias salotas bet kokiai progai.
