Sekite mus Facebook'e!
Siūlau jums nuostabų kvapnaus ir sodraus padažo receptą, kuris bus puikus priedas prie bet kokio tipo šašlyko – ar tai būtų kiauliena, vištiena ar ėriena. Jį lengva paruošti, o skonis tikrai jus pradžiugins!
Sudedamosios dalys:
- Pomidorų pasta – 10 šaukštų. šaukštai
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas. šaukštas
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus – 2 šaukštai. šaukštai
- Svogūnas – 2 vnt. (smulkiai supjaustytas)
- Česnakas – 3 skiltelės (suspaustos)
- Malti juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio
- Petražolės – pagal skonį
- Džiovintas bazilikas – 1 arbatinis šaukštelis
- Virintas vanduo – 150 ml
Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą su citrinos sultimis, įberkite druskos ir cukraus.
- Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, per spaudą permestą česnaką, maltus juoduosius pipirus, baziliką ir šviežias (arba džiovintas) petražoles.
- Supilkite 150 ml virinto vandens ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Padažą palaikykite apie 30 minučių kambario temperatūroje – tai leis skoniams atsiskleisti.
Padavimai:
Šį padažą patiekite su šviežiai virtomis šašlyko rūšimis – jis išryškins mėsos skonį ir suteiks pikantiškumo kiekvienam kąsniui!
Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
