Sekite mus Facebook'e!
Troškinys nėra itin populiarus, bet kartu labai sotus ir skanus patiekalas. Į mūsų šalį jis atkeliavo palyginti neseniai, XVIII amžiuje. Anksčiau troškinys buvo gaminamas tik Europos šalyse.
Tikriausiai troškinys buvo išrastas atsitiktinai. Namų šeimininkės surinkdavo viską, kas likdavo ant stalo po valgio.
Iš likučių buvo gaminamas naujas patiekalas. Taip europietės galėjo iš naujo pamaitinti šeimą, o ne išlaidauti maistui
. Tačiau mūsų šalyje apie taupymą negalvojo. Troškiniai buvo ruošiami bojarams ir kitiems didikams. Buvo naudojama mėsa, sūriai, daržovės ir kiti brangūs komponentai
. Paruošime ekonomiškesnį troškinių variantą, kuris bus aktualus šiuolaikinėms namų šeimininkėms.
Troškinio ingredientai:
- maltos mėsos – 400 g;
- sūris – 150 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- pomidorai – vnt;
- kefyras – 100 ml;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- česnako – 3 skiltelės;
- svogūnas – vnt;
- bulvės – 3 vnt.
Troškinio paruošimas:
Į maltą mėsą įmaišykite kefyrą ir išspaustą česnaką, įberkite druskos ir masę gerai išmaišykite. Nuluptas bulves supjaustykite plonais ketvirčiais, sumaišykite su augaliniu aliejumi ir prieskoniais pagal skonį.
Į kepimo formą sudėkite bulvių sluoksnį, kurį uždenkite svogūnais, iš anksto supjaustytais ketvirčiais žiedų. Ant svogūnų pagalvės išdėliokite maltą mėsą, ant mėsos sluoksnio perkelkite smulkiai supjaustytą pomidorą
. Vidutinio dydžio skiltelėmis įtrinkite sūrį, ant pomidorų sluoksnio suformuokite sūrio kepurėlę.
Patiekalą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Dėl to per valandą gausite kepsnį keliems vakarienės patiekalams.
Šis biudžetinis patiekalas bus dievo dovana, kai nesinorės gaminti.
