Sekite mus Facebook'e!
Biskvito receptas yra labai paprastas, tereikia sumaišyti miltus, kiaušinius ir cukrų. Po to galite paruošti daugiasluoksnius pyragus, keksiukus, bandeles ir kt.
Anksčiau biskvitas buvo naudojamas kaip laivo duona. Maistingi kepiniai ilgai nesugesdavo ir neišsivėdindavo. Jos buvo laikomos džiovintos, o sudėtyje nebuvo aliejaus. Atsitiktinai sausainiai keliavo į karalių kvartalus. Receptai buvo keičiami, papildomi, tobulinami.
Pyragas, kurį ruošiamės gaminti, yra idealus variantas vaišintis ant stalo. Jį galite pasigaminti net tada, kai svečiai jau pakeliui!
Biskvito ingredientai: Kremas: 1:
- Miltai – 140 g;
- kondensuotas pienas – skardinė;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- vanilino – 1 šaukštelis;
- raugo – 1 šaukštelis.
Kremo ingredientai:
- Kremui: virintas sutirštintas pienas – skardinė;
- sviestas – 250 gr;
- pienas.
Paruošimas:
Į dubenį supilkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinius, taip pat vaniliną. Maišytuvu plakite 2-3 min.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį ir suberkite į ingredientus. Vėl plakti mikseriu. Taip pat galite naudoti plaktuvą arba mentelę
. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Supilkite tešlą, paskleiskite ją iki kraštų. Siųskite į orkaitę 15 minučių. temperatūra 180 laipsnių C.
Kremui paruošti paimkite suminkštinto sviesto. Plakite mikseriu 3-4 minutes, kol sviestas taps purus
. Palaipsniui įmaišykite sutirštintą pieną, toliau plakite.
Grįžę prie biskvito, kai jis atvės, padalykite jį į keturias lygias dalis
.
Pamirkykite piene ir sudėkite sluoksniais
, kaitaliodami biskvitą su kremu. Viršų papuoškite pagal pageidavimą.
Toks tortas labai skanus ir nemirkytas, bet jei turite laiko, galite jį dviem valandoms įdėti į šaldytuvą.
Tai pagerins skonį! Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
