Sekite mus Facebook'e!
Salotos „Fluff” – tikras lengvumo ir švelnumo įsikūnijimas lėkštėje. Jos iš pirmo žvilgsnio užkariauja savo erdvia tekstūra ir gaiviu skoniu, o paruošti jas galite vos per kelias minutes. Šias salotas ypač vertina tie, kurie ieško nesudėtingų, bet įspūdingų patiekalų namų stalui ar šventiniam valgiaraščiui
. „Pūkuotų” salotų pagrindą sudaro tik trys ingredientai: švieži agurkai, virti kiaušiniai ir sūris. Agurkai patiekalui suteikia traškumo ir gaivumo, kiaušiniai – minkštumo ir maistingumo, o tarkuotas sūris sujungia visus komponentus į švelnią, kreminę kompoziciją.
Paprastai salotos gardinamos lengvu majonezo arba jogurto padažu, kad išliktų gaivios.
Sudedamosios dalys:
Agurkai – 4 vnt.;
virti kiaušiniai – 4 vnt
.
; sūris – 100 g;
majonezas;
žali svogūnai – ryšulėlis.
Salotų „Pūkuotukas” paruošimas:
Agurkus nulupkite nuo žievelės ir supjaustykite nedideliais kubeliais, išdėliokite salotinėje. Kiekvieną salotų sluoksnį patepkite majonezu
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir dėkite kitą sluoksnį. Kietai virtus kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus
, baltymus
sutarkuokite stambia tarka
ir sudėkite baltymus kaip kitą sluoksnį. Išmuškite arba sutarkuokite trynius ir sudėkite juos kaip paskutinį sluoksnį.
Trynių sluoksnį užtepkite majonezu.
.
Papildomai susmulkinkite žaliąjį svogūną ir uždėkite jį ant trynių sluoksnio. Tai greitos ir paprastos sluoksniuotos salotos

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
