Sekite mus Facebook'e!
Kiaušinių, sūrio, kukurūzų ir agurkų salotos – švelnus, gaivus, lengvo, bet sodraus skonio patiekalas. Jame suderinti paprasti, gerai pažįstami ingredientai, ypač dėl tiršto graikiško jogurto padažo
. Švelniai virtų kiaušinių ir minkšto sūrio derinys sukuria kreminį pagrindą, saldūs kukurūzai suteikia akcento, o šviežias agurkas – traškumo ir vėsos. Vietoj įprasto majonezo naudojamas graikiškas jogurtas – dėl jo salotų tekstūra tampa lengvesnė, o skonis – švarus ir natūralus, su malonia rūgštele.
Šios salotos idealiai tinka vasaros pietums, vakarienei ar šventinio stalo užkandžiui: jos maistingos, bet nesunkios, o jų skonis stebėtinai gaivus.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: agurkai – 3 vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- sūris – 70 g;
- krapų – ryšulėlis;
- konservuoti kukurūzai – 3 šaukštai.
Padažo ingredientai:
- Jogurtas 10 % – 3 valgomieji šaukštai;
- juodųjų pipirų;
- druska;
- česnako – 2 skiltelės;
- itališkos žolelės.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite agurkus ir sūrį nedidelėmis plonomis juostelėmis, sudėkite į salotinę. Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, krapus susmulkinkite ir suberkite į salotas
. Į salotas sudėkite kukurūzus
.
Padažui jogurtą sumaišykite su juodaisiais pipirais, druska ir itališkomis žolelėmis. Į padažą įspauskite česnako skilteles
. Salotas užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.
Tai greitos ir lengvos salotos iš paprasčiausių produktų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
