Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sausainiai, kvepiantys vasara! Citrinų gaiva kiekviename kąsnyje: receptas per 25 minutes iš paprastų ingredientų

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Citrininiai sausainiai – tai mažas saulėtas skanėstas, kuriame tešlos švelnumas dera su ryškiu, gaiviu citrusinių vaisių skoniu. Iš pirmo žvilgsnio jie atrodo paprasti, tačiau pirmasis kąsnis atskleidžia nuostabų saldumo ir lengvos citrinos rūgštelės derinį.

Minkšta, beveik tirpstanti išorinė struktūra gali būti padengta plona cukraus plutele arba glajumi, pabrėžiančiu šviežios žievelės ir sulčių aromatą.

Toks desertas ne tik džiugina gomurį, bet ir pripildo virtuvę šiltu citrusinių vaisių kvapu, tarsi ankstyvą vasaros rytą.

Citrininiai sausainiai puikiai tinka prie arbatos puodelio arba kaip subtilus desertas šeimos stalui – lengvi, aromatingi ir nepamirštami.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: cukrus – 70 g;
  • augalinio aliejaus – 70 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • miltai – 200 g;
  • kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
  • citrina – 1 vnt.

Citrininių sausainių paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite cukrų, supilkite augalinį aliejų. Sutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sudėkite ingredientus į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite

. Į kiaušinių masę supilkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą

Rekomenduojame:  Garsusis itališkas citrinų pyragas. Paprastas ir skanus receptas

.

Tešlą iškočiokite 1,5 cm storio sluoksniu ir padalykite į nedidelius kvadratėlius.

Печенье, которое пахнет летом! Лимонная свежесть в каждом кусочке: рецепт за 25 минут из простых продуктов

Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Печенье, которое пахнет летом! Лимонная свежесть в каждом кусочке: рецепт за 25 минут из простых продуктов

Печенье, которое пахнет летом! Лимонная свежесть в каждом кусочке: рецепт за 25 минут из простых продуктов

Gausite paprastus, skanius citrininius sausainius. Juos taip pat galite papuošti glajumi arba cukraus pudra.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *