Sekite mus Facebook'e!
Šį omletą išbandžiau atostogaudama Turkijoje: ten į standartinius pusryčius visada įeina omletas. Ir šis patiekalas buvo lygiai toks pat kaip vaikystėje – sultingas, sultingas, minkštas ir lėkštėje nevirto kažkuo guminiu.
Viešbučio, kuriame atostogavome, šeimininkė papasakojo man savo receptą ir dabar aš visada jį gaminu. Ji taip pat atskleidė man savo paslaptis:
- ji pasakė, kad omletą reikia kepti tik keptuvėje storu dugnu ir sienelėmis – jos tolygiai įkaista ir ilgai išlaiko tą pačią temperatūrą, todėl omletas ir gaunasi toks purus ir tolygiai iškepęs;
- derinant pieną ir kiaušinius, visada svarbu, kad santykis būtų 1:1;
- skirtingi įdarai (daržovės ir grybai, kumpis ir t. t.) visada sudaro pusę omleto, ne daugiau;
- gaminkite po dangčiu ir neatidarykite jo, kol omletas bus paruoštas. Jei nuimsite dangtį, susidarys temperatūrų skirtumas, dėl kurio patiekalas susigers;
- įberkite druskos ir pipirų, kai kiaušiniai plakami;
- nedėkite miltų – jie prisideda prie masės nusėdimo ir patiekalas nebus purus.
Omletas su varške labai skanus: įmuškite 2 kiaušinius ir sumaišykite su 100 g varškės, 60 g pieno ir augaliniu aliejumi (8 g). druskos pagal skonį.
Tokį omletą paruoškite multicooker’yje: įjunkite režimą „Kepti” 7 minutėms ir viskas, patiekite į stalą, užpilkite saldžia grietine arba uogiene.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
