Sekite mus Facebook'e!
Kaip dažnai jums yra tekę patirti, kad orkaitėje kepta vištiena tampa kieta ir sausa? Man taip buvo, kol nesužinojau žymaus šefo Hestono Blumenthalio, trijų „Michelin” žvaigždučių šefo, patarimų.
Šefo patarimai
Paimame broilerinę vištą
, taip pat reikia nulupto apelsino, perpjauto į dvi dalis.
Skerdeną nuplauname ir nusausiname, gerai pasūdome iš vidaus ir iš išorės.
Į skerdenos vidų įdedame apelsino puseles
. Orkaitę įkaitiname iki 100 laipsnių Celsijaus ir siunčiame ten vištą.
Kepame 2 valandas. Storiausioje skerdenos dalyje turi būti 65-70 laipsnių temperatūra. Per 2 kepimo valandas skerdena kaip tik pasieks šią temperatūrą
. Išimkite iš orkaitės ir 30 minučių atvėsinkite kambario temperatūroje.
Paimkite paprikos ir ciberžolės, sumaišykite su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus ir įtrinkite skerdeną.
Kepkite maksimalioje temperatūroje 5 minutes, kol įgaus auksinę plutelę, išimkite iš orkaitės ir patiekite.
Į padažą taip pat galite įdėti medaus, apelsinų sulčių, prieskonių pagal skonį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
