Sekite mus Facebook'e!
Tortas ruošiamas paprastai: kaip pagrindą imame klasikinį biskvitą ir formuojame tortą su grietinėlės kremu – tai svarbiausias deserto akcentas. Braškių uogienė, kuria mirkysime pyragą, taip pat suteikia tortui originalumo.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- cukraus ir miltų po 90 g;
- kiaušinių, 3 vnt;
- raugo, 3 g.
Kremui paruošti reikia:
- atšaldytos dvigubos grietinėlės, 200 g;
- cukraus pudros, 30 g;
- kreminio sūrio, 150 g.
Mirkymui paimkite:
- braškių uogienės, 180 g;
- cukraus, 20 g;
- vandens, 30 g.
Paruošimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purios ir standžios masės.
Miltus persijokite su
kepimo
milteliais ir supilkite į masę, išminkykite plaktuvu, stengdamiesi nepažeisti orumo.
Imkite 18 cm skersmens formą, išklokite tešlą
.
Kepkite apie 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celsijų
.
Biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į 2 pyragėlius
.
Mirkymui vandenį sumaišykite su cukrumi
. Kremui atvėsusią grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki purumo ir dalimis, nenustodami plakti, įmaišykite sūrį.
Pyragėlius
pamirkykite
saldžiu sirupu ir aptepkite braškių džemu
.
Ant pyragaičių viršaus užtepkite kremo ir suformuokite tortą.
Viršų ir šonus aptepkite kremu, pabarstykite trupiniais arba papuoškite pagal savo skonį.
Dėkite atvėsti į šaldytuvą.
Tokį tortą galima apibarstyti apelsinų arba citrinų žievelėmis, žieveles sudėti į kremą, tada desertas bus labai originalaus skonio ir aromato.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
