Sekite mus Facebook'e!
Naminis troškinys iš bet kokios mėsos būna labai skanus, su pikantiškomis natomis, kvapnus ir švelnus. Tokį patiekalą galite gaminti bet kokiu kiekiu – troškinys labai ilgai išlieka ir iš jo galima gaminti įvairius patiekalus.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- jautienos filė, mėsos su riebalais ir jautienos su gyslomis – po 1,5 kg (iš viso bus 4,5 kg mėsos);
- svogūno, 400 g;
- druskos, 2 c.l;
- pipirų, 2 šaukšteliai;
- lauro lapas, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Paimame 6 l puodą
. Mėsą nuplauname ir nusausiname, supjaustome porcijomis
. Ant puodo dugno sudedame mėsos gabalėlius su riebalais, druskos ir pipirų, pusžiedžiais išdėliojame svogūnus
. Ant viršaus sudedame mėsos gabalėlius su žievėmis ir druska, pipirais ir svogūnais.
Sudedame filė gabalėliais, druskos, pipirų
, svogūnų
ir lauro lapelių
.
Dedame keptuvę ant ugnies ir, kai išgirstame, kad riebalai jau pradėjo šnypšti, sumažiname ugnį ir uždengę dangčiu troškiname 3 valandas.
Mėsą pamaišykite ir troškinkite dar 2 valandas.
Paruoškite stiklainius – sterilizuokite dangteliais ir sausai nušluostykite.
Sudėkite mėsą į stiklainius, supilkite sultinį iš puodo ir uždenkite dangteliais.
Atvėsinkite ir laikykite vėsioje vietoje.
Dabar galite tik kasdien keisti garnyrus ir iš tokios mėsos gaminti daugybę skirtingų patiekalų. Pavyzdžiui – padažą arba troškintas bulves su mėsa ir daržovėmis, grybus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
