Sekite mus Facebook'e!
Labai daug žmonių prisimena šį sausainį iš vaikystės. Deja, ne visose šeimose jis išliko iki šių dienų, tačiau aš noriu pasidalyti su jumis savo senąja tokio trapaus ir skanaus kepinio pusryčiams versija.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- sviesto, 130 g;
- cukraus, pusės puodelio;
- majonezo, 3 šaukštai;
- kiaušinio trynio, 1 vnt;
- miltai, apie 320 g;
- žiupsnelis druskos. Vanilino pagal skonį;
- kepimo miltelių arba sodos, 1 šaukštelis.
Kepimo procesas
Suminkštintą sviestą sumaišykite su cukrumi, druska ir vanile.
Įdėkite kiaušinio trynį ir majonezą ir išmaišykite iki vientisos masės
. Po truputį suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius arba kepimo sodą (iškeptą su actu arba citrinos sultimis)
. Užminkykite tešlą – masė turi būti minkšta ir nelipni
. Uždenkite tešlą ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Pabarstykite stalą miltais, padalykite tešlą į 2 dalis ir iš kiekvienos dalies iškočiokite dešrelę
. Supjaustykite dešreles porcijomis ir sudėkite jas ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
. 180 laipsnių temperatūroje kepkite apie 15 minučių, kol taps auksinės spalvos. Tačiau žiūrėkite pagal savo orkaitę.
Atvėsusias dešreles apibarstykite cukraus pudra. Į tešlą galite įberti citrinos žievelės arba smulkintų riešutų, tada sausainiai įgaus kitokį skonį ir aromatą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
