Sekite mus Facebook'e!
Keksiukai yra angliškas pyragas, išrastas gana seniai. Manoma, kad keksiukus išrado ne tik anglų, bet ir prancūzų virėjai. Tačiau dažniausiai keksiukus pavyko iškepti Anglijoje. Pats žodis
keksiukas
kilęs iš dviejų žodžių – prancūziškojo „vaisius” ir angliškojo „keksas”.
Be žodžio keksiukas, Anglijoje vartojamas ir žodis keksas.
Sprendžiant iš konteksto, galima iš karto suprasti, kodėl keksas buvo išrastas
.
Tai nedidelis miltinis gaminys, skirtas arbatos vakarėliams, populiarus Didžiojoje Britanijoje. Paruoškime paprastus naminius keksiukus savo rankomis.
Keksiuko ingredientai: 1. Keksiukas:
- Sudedamosios dalys: varškė – 200 g;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- grietinė – 2 valg;
- Cukrus – 100 g;
- Sviestas – 30 g;
- Miltai – 160 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Keksiukų paruošimas:
Į dubenį su varške įmuškite kiaušinius ir įpilkite grietinės, panardinamuoju mikseriu masę išplakite iki vientisos masės.
Dubenyje sumaišykite
cukrų ir ištirpintą sviestą
su miltais, persijokite
į varškės masę.
Tešlą paskirstykite į ⅔ keksiukų formelių.
Keksiukus kepkite 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Keksiukai
bus minkšti ir švelnūs.
Į tešlą galima įmaišyti šokolado, kokoso drožlių ir sultenių, kad būtų įvairesnis skonis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
