Sekite mus Facebook'e!
Pagrindiniu Italijos patiekalu laikoma pica. Tačiau ne visi žino, kad iš pradžių pica buvo vargšų patiekalas. Tiesa ta, kad neturtingi žmonės neturėjo galimybės sočiai pavalgyti. Pinigų mėsai, daržovėms ir žuviai nebuvo randama. Todėl Italijos valstiečiai kepdavo neraugintą tešlą, kurią gausiai apibarstydavo įvairiais likučiais. Dažnai likučių būdavo randama gatvėje, kur praeidavo ir vaišindavosi elitas
. Vėliau virėjai pastebėjo šį elgetų maistą ir nusprendė jį patobulinti. Taip picą pastebėjo turtingi žmonės. Vėliau pica tapo ne tik vargšų, bet ir turtingųjų patiekalu. Nors picų rūšys labai skyrėsi viena nuo kitos
. Paruoškime šiuolaikinę picą, kurią gali pasigaminti kiekvienas.
Picos ingredientai:
- Vanduo – 120 ml;
- mielių – šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- miltai – 200 g;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
- kumpio – 150 g;
- mocarelos sūris – 150 g;
- svogūnas – vnt;
- marinuotų agurkų – vnt;
- vyšniniai pomidorai – 7 vnt;
- pomidorų padažas – 3 šaukštai.
Picos paruošimas:
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite greitai paruošiamas mieles, druską ir miltus. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir kruopščiai išmaišykite rankomis arba mikseriu
. Rankomis išminkykite tešlą ir palikite 30 min. šiltai po rankšluosčiu. Supjaustykite kumpį, marinuotus agurkus ir sūrį kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais
, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite tešlą ir paskleiskite ją ant paviršiaus.
Tešlą patepkite pomidorų pasta, sudėkite svogūnus, kumpį ir marinuotus agurkus.
Ant agurkų ir kumpio sluoksnio uždėkite sūrio ir pomidorų griežinėlių.
Picą kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje 12 minučių.
Picą galite pabarstyti bazilikais ir įberti mėgstamų prieskonių. Taip gausite skanią naminę picą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
