Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai išpopuliarėjo Sovietų Sąjungoje. Po kurio laiko šis mėsos pyragas neprarado savo aktualumo. Tačiau šiuolaikiniai čeburekai labai skiriasi nuo praeities. Dabar nėra specialių GOST’ų šiam patiekalui gaminti.
Iš pradžių reikėtų atsižvelgti į tai, kad čeburekų tešla turi būti elastinga, lipni ir lanksti. Be to, nereikia pamiršti apie įdaro kokybę. Tradiciškai čeburekams buvo ruošiama aviena. Tačiau neretai čeburekai gaminami iš kiaulienos ir jautienos. Svarbu, kad mėsa būtų sultinga
. Kurkime naminius čeburekus.
Čeburekų ingredientai:
- Miltai – 500;
- druskos – 9 g;
- vandens – 200 ml;
- 4 % acto – 30 ml;
- augalinis aliejus – 30 ml.
Įdaro ingredientai:
- Mėsos faršas: malta mėsa – 350 g;
- svogūnas – 200 g;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
- vandens (ledo) – 70 ml;
- petražolės/cilantros – 1 ryšelis.
Čeburekų paruošimas:
Atskirame dubenyje sumaišykite vandenį ir actą
. į miltus supilkite vandenį ir actą, įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir rankomis užminkykite elastingą, tamprią tešlą
. tešlą palikite valandą celofane. Per tą laiką įdarui petražoles ir kalendras smulkiai sukapoti
. 100 g svogūnų permalti per mėsmalę, o likusius supjaustyti nedideliais kubeliais. Svogūnus sumalti peiliu dubenyje su druska ir pipirais.
Mėsą permalti per mėsmalę ir sumaišyti su svogūnais, petražolėmis ir kalendromis
.
Į mišinį supilkite šaltą vandenį, sudėkite smulkintą svogūną ir toliau maišykite. Išminkykite
tešlą ir susukite ją į ryšulėlį, padalydami į 14 vienodų dalių. Suvyniokite tešlą į ritinėlius, uždenkite celofanu ir palikite 15 minučių.
Tada pirmąjį suvyniotą ritinėlį susukite į ploną plokštainį. Ant vienos duonos riekelės dalies dėkite šaukštą įdaro, o antrąją dalį uždenkite plonu sluoksniu maltos mėsos.
Atsargiai rankomis pašalinkite iš tešlos burbuliukus ir šakute užspauskite kraštus. Šiek tiek pakelkite šakutės pirštus, kad jie nesuplėšytų plonos tešlos.
Tokiu pat būdu sukurkite likusius čeburekus.
150 ml augalinio aliejaus įkaitinkite keptuvėje
.
Dėkite čeburekus į aliejų ir kepkite, kol iš abiejų pusių lengvai apskrus.
Dėkite čeburekus ant popieriniu rankšluosčiu uždengtos orkaitės grotelių.
Kepdami čeburekus galite apšlakstyti aliejumi, kad ant tešlos nesusidarytų burbuliukų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
