Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultingi vištienos kojų suktinukai. Vištienos receptas orkaitėje: visi, kurie jį išbandė, paprašė daugiau

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepti vištienos šlaunelių suktinukai – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Suktinukus lengva paruošti, juos galima pritaikyti įvairiems skoniams ir dietoms

. Yra daugybė būdų, kaip paruošti keptus vištienos šlaunelių suktinukus su įdaru. Marinatas suteikia mėsai sultingumo ir skonio, prieskoniai – pikantiškumo, o padažas patiekalą padaro švelnesnį ir sotesnį.

Norėdami patiekalui suteikti ypatingo skonio, į marinatą galite įberti šviežio rozmarino arba čiobrelių.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Vištienos šlaunelės – 8 vnt;
  • grybai – 250 g;
  • sūris – 120 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • paprika – 1 šaukštelis;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • druskos – valgomasis šaukštas;
  • sviesto;
  • alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
  • džiovintų čiobrelių – ½ šaukštelio;
  • sojų padažas;
  • medus;
  • saldus aitriųjų paprikų padažas;
  • ciberžolės.

Keptų vištienos suktinukų paruošimas:

Vištienos kojas nuplaukite ir lengvai nusausinkite, išimkite iš jų kaulus. Druską sumaišykite su paprika, juodaisiais pipirais, į mišinį įspauskite česnako skilteles,

supilkite alyvuogių aliejų

ir

gerai išmaišykite

.

Vištienos šlauneles pakiškite po maistine plėvele ir išmuškite plaktuvu

Rekomenduojame:  Gintaro obuolių uogienė pagal močiutės receptą "žiema jo neužtenka"!

. Kiekvieną kotletą apvoliokite paprikos, druskos ir česnakų mišinyje.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Sudėkite kotletus į gilų dubenį, tepalais apteptas dalis sudėkite vieną ant kitos.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Marinuokite kotletus po maistine plėvele 15 minučių. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, 5-7 min. pakepinkite jį augalinio ir sviesto aliejaus mišinyje

. Smulkiai supjaustykite pievagrybius, sudėkite prie svogūnų ir toliau kepkite. Į svogūnų ir grybų mišinį įberkite džiovintų čiobrelių

. Grybus ir svogūnus sudėkite į atskirą dubenį, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite petražoles. Ant riebalais pateptos kiekvieno kotleto pusės dėkite įdaro ir susukite į suktinukus.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kad įdaras neišbyrėtų, galite suktinukus susmeigti dantų krapštukais

. 20 minučių kepkite patiekalą 190 laipsnių temperatūroje.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Padažui sojų

padaže

sumaišykite medų, saldžiąją aitriąją papriką ir ciberžolę

. Padažu aptepkite paruoštus vištienos šlaunelių suktinukus ir vėl siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Gausite skanius sultingus vištienos kojų suktinukus su įdaru.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Šį patiekalą galima patiekti ir ant šventinio stalo, ir tiesiog vakarienei.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *