Sekite mus Facebook'e!
Vištienos ir grybų pyragai – tai patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Jame dera maistingumas, skonis ir aromatas
. Šis patiekalas yra baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Vištienoje yra baltymų, kurie būtini augimui ir audinių atstatymui
. Grybuose gausu B grupės vitaminų, svarbių medžiagų apykaitai ir nervų sistemai. Be to, pyragėlius su vištiena ir grybais galima pritaikyti įvairioms dietoms, pavyzdžiui, vegetariškai arba be glitimo
:
- Kefyras – 300 ml;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – 1 valgomasis šaukštelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 20 g;
- miltai – 450 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištienos šlaunelės – 400 g;
- grybai – 200 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- sviestas – 50 g;
- grietinėlė – 2 valg;
- druskos – ½ šaukštelio.
Pyragaičių su vištiena ir grybais paruošimas:
Išmaišykite kefyrą su kiaušiniu, druska ir cukrumi. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, tada suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Tešlą palikite po maistine plėvele pusvalandžiui
.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite, pievagrybius ir vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais
. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, sudėkite į jį pievagrybius. Į kepintus svogūnus ir grybus sudėkite vištieną, iškepkite iki baltumo
. Įdarą pasūdykite, sudėkite sviestą ir grietinėlę, išmaišykite. Įdarą palikite atskirame dubenyje, kad atvėstų.
Užminkykite tešlą ir padalykite ją į 16 vienodų ritinėlių
.
Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į nedidelį plokštainį ir sudėkite į jį įdarą.
Kepkite paplotėlius keptuvėje augaliniame aliejuje, dėkite juos siūle į apačią. Kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Rezultatas – kvapnūs, skanūs paplotėliai su vištiena ir grybais.
Recepte nurodytus grybus galima pakeisti kitais grybais.
