Sekite mus Facebook'e!
Karšti sumuštiniai yra universalus, sotus ir nepaprastai gardus patiekalas, tinkantis ir greitiems pusryčiams, ir jaukiems šeimos pietums. Jie mėgstami dėl paprasto paruošimo, daugybės variacijų ir, žinoma, sodraus skonio.
Šie sumuštiniai su traškia ruda plutele, lydytu sūriu ir sultingu įdaru tampa tikru išsigelbėjimu, kai reikia greitai pamaitinti šeimą ar netikėtus svečius.
Karštųjų sumuštinių pagrindas – duonos riekelės, kurios kepamos keptuvėje, kepamos orkaitėje arba šildomos ant grotelių su įvairiais įdarais. Deriniai gali būti labai įvairūs: dešra, kumpis, vištienos filė, grybai, daržovės, pomidorai, žolelės ir sūris.
Karštieji sumuštiniai – tai puikus greitumo, skonio ir sotumo derinys, kurį galima lengvai pritaikyti pagal savo kulinarinius pageidavimus.
Sudedamosios dalys:
- Šikšnosparnis – 10 riekelių;
- dešra – 150 g;
- Pomidoras – 2 vnt;
- Saldžioji paprika – 1 vnt;
- Sūris – 150 g;
- Majonezas – 3 šaukštai;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Karštų sumuštinių paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais dešrą, nulupkite saldžiosios paprikos vidų, pomidorus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sudėkite prie dešros, paprikos ir pomidorų.
Įdarą
užpilkite
majonezu, druska ir išmaišykite. Įdarą dėkite ant duonos riekelių, sumuštinius dėkite ant
kepimo
skardos
. 180 laipsnių temperatūroje sumuštinius kepkite 5-7 minutes. Sutarkuokite sūrį ir uždėkite ant įdaro, vėl siųskite į orkaitę dar porai minučių.
Į įdarą taip pat galite papildomai įpilti kečupo. Taip sumuštinių skonis bus dar intensyvesnis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
