Sekite mus Facebook'e!
Kurnik – tai pyragas su vištienos įdaru. Šis kepinys paplitęs Kubanės ir Dono regionuose. XX a. kurnik buvo ruošiamas vestuvėms, pyragas buvo laikomas iškilmingu
. Be vestuvių, kurnik taip pat buvo kepamas religinių švenčių proga. Pyragas buvo gaminamas didelis, kad jo užtektų visiems svečiams. Vestuvėms dažnai būdavo ruošiami keli kurnikai. Vienas buvo skirtas jaunikiui, kitas – nuotakai
. Šiais laikais kurnikas ruošiamas be progos. Šis pyragas laikomas įprastu. Tikriausiai taip yra todėl, kad dabar ne taip problemiška nusipirkti vištienos. Paruoškime kurniką namuose.
Kurniko ingredientai:
- kefyras – 300 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druska – 1 šaukštelis;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- raugo – 1 šaukštelis;
- miltai – 220 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištienos filė iš šlaunelių – 300 g;
- bulvės – 2 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kurnikų paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų ir kruopščiai išmaišykite
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite šiek tiek tirštą tešlą
. Supjaustykite nedideliais gabalėliais vištienos filė, susmulkinkite svogūną
.
Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su mėsa ir svogūnais, pasūdykite.
½ tešlos sudėkite į kepimo formą ir
kepkite 5 min. 200 °C temperatūroje
.
Ant tešlos sudėkite įdarą ir užpildykite likusia dar tiršta tešla.
Kepkite kurniką 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Į įdarą pagal skonį taip pat galite įdėti mėgstamų prieskonių. Tai paprastas naminis kurnik.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
