Sekite mus Facebook'e!
Tortai tapo tokiu įvairialypiu desertu, kad sunku suskaičiuoti, kiek jų rūšių yra. Labiausiai paplitęs yra biskvito tortas. Biskvito pluta pamirkoma grietinėlėje ar kitame įdare, o torto viršus puošiamas glajumi, vaisiais ar kitais saldumynais.
Taip pat yra smėlio tortas
.
Šis tortas gaminamas iš smėlio tešlos, kuri mirkoma grietinėlėje arba uogienėje. Torto viršus puošiamas riešutais, šokoladu arba vaisiais.
Sluoksniuotas tortas – šį tortą sudaro sluoksniuotos tešlos lakštai, kurie mirkomi grietinėlėje. Iš viršaus tortas gali būti puošiamas glajumi, kremu arba vaisiais.
Tai tik nedidelė dalis visų desertų rūšių
. Papasakosime, kaip pasigaminti, pavyzdžiui, avižinių dribsnių-jogurto tortą be cukraus.
Ingredientai: 1:
- Tryniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- saldiklis – 7 šaukštai;
- vanilės ekstrakto – 2 šaukšteliai;
- sviesto – 80 g;
- avižiniai dribsniai – 100 g;
- rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- kiaušinių baltymai – 2 vnt;
- graikiškas jogurtas – 400 g;
- kukurūzų krakmolas – 50 g.
Avižų-jogurto pyrago paruošimas:
Trynius sumaišykite su druska, 4 šaukštais saldiklio ir šaukštu vanilės ekstrakto, plakite mikseriu, kol kruopos ištirps. Avižinius dribsnius sumalkite blenderiu, juos kartu su kepimo milteliais supilkite į trynių mišinį
. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į avižinių dribsnių ir trynių mišinį, išminkykite tešlą
.
Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki sodrių putų
. Į baltymų mišinį supilkite saldiklį ir vanilės ekstraktą ir toliau plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Į masę įpilkite graikiško jogurto, išmaišykite
. Į kremą supilkite krakmolą, ingredientus gerai išmaišykite. Sudėkite tešlą į kepimo formą, dugną iš anksto patepkite sviestu
. Ant tešlos užtepkite kremo, išlyginkite paviršių. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Iškepusį tortą palikite atvėsti. Gausite gražų mažai kaloringą pyragą be cukraus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
