Sekite mus Facebook'e!
Olivjė salotos yra populiarios salotos, išrastos XIX a. pabaigoje. Jos autoriumi laikomas Maskvos restorano „Ermitažas” šefas Lucienas Olivjė
. Iš pradžių salotos „Olivjė” buvo išskirtinis patiekalas, kurį sudarė šonkauliukai, vėžių kakleliai, kaparėliai, agurkai, bulvės ir kiti ingredientai. Padažas buvo specialus padažas, kurio pagrindą sudarė majonezas su garstyčiomis ir slaptais prieskoniais
. Laikui bėgant salotų „Olivier” receptas buvo keičiamas ir supaprastinamas
.
Į jį buvo įtraukta virta dešra, žalieji žirneliai, bulvės, morkos, kiaušiniai ir kiti turimi ingredientai.
Šiandien
salotos
„Olivjė” išlieka vienos mėgstamiausių salotų Rusijoje. Papasakosime, kaip pasigaminti „Olivier” salotų versiją „Dacha”
.Ingredientai:
- ridikėliai – 300 g;
- agurkas – 2 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- virtos dešros – 300 g;
- majonezas;
- druskos – žiupsnelis.
Dacha Olivier paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, išvirkite bulves, kol bus paruoštos. Ridikėlius, agurką, kiaušinius ir nuluptas bulves supjaustykite kubeliais
. Daržoves ir kiaušinius sudėkite į dubenį, tame pačiame dubenyje susmulkinkite žaliąjį svogūną. Dešrą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į salotas
. Apšlakstykite Olivier majonezu, pasūdykite ir išmaišykite.
Gausite lengvą ir gaivią Olivier kaimui
.
Šis vasariškas variantas patiks visiems subtilių šviežių daržovių salotų mėgėjams.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
