Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greitai tepamas ant duonos. Viskas sumaišyta ir paruošta: pagaminta iš paprastų ingredientų, valgoma pirmiausia.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tepiniai – tai tirštos pastos, kuriomis tepama duona, krekeriai ar daržovės. Jie gali būti saldūs arba sūrūs, jų sudėtyje gali būti įvairių ingredientų, pavyzdžiui, sūrio, varškės, daržovių, mėsos, žuvies, riešutų, žolelių ir t. t.

Įvairios pasaulio kultūros ir regionai turi savo tradicinius užtepus, kurie gaminami iš turimų produktų ir atspindi vietos kulinarijos tradicijas.

Viduržemio jūros regione paplitę užtepai, kurių pagrindą sudaro alyvuogių aliejus, alyvuogės, česnakai ir žolelės

.

Jie naudojami sumuštiniams ir užkandžiams. Artimuosiuose Rytuose populiarūs užtepai iš tahini (sezamo sėklų pastos), prieskonių ir daržovių. Iš tahini gaminamas humusas, babaganušas ir kiti patiekalai.

Papasakosime, kaip pasigaminti biudžetui draugišką užtepėlę namuose

Ingredientai: 1:

  • Virtas kiaušinis – 4 vnt;
  • sardinė – 200 g;
  • žaliasis svogūnas – 3 vnt;
  • majonezas – 3 šaukštai.

Užtepėlės paruošimas:

Kietai virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai sutarkuokite žaliąjį svogūną. Nusausinkite sardinių skystį ir sutrinkite jas šakute

. Sumaišykite sardines su žaliaisiais svogūnais ir kiaušiniais. Užpilkite mišinį majonezu, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

Rekomenduojame:  Mane mokė močiutė. Miltai marinate: šį receptą gaminu jau daugiau kaip 25 metus.

Быстрая намазка на хлеб. Все смешал и готово: готовиться из простых продуктов, съедается первой
Nuotrauka: www.youtube.com
Быстрая намазка на хлеб. Все смешал и готово: готовиться из простых продуктов, съедается первой
Nuotrauka: www.youtube.com

Paprastai užtepėlė patiekiama ant baltos duonos, todėl pusryčiai tampa sotesni. Tačiau norint valgyti dietiškiau, užtepėlę galima patiekti ant duonos.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.7 / 5. Balsų skaičius: 7

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *