Sekite mus Facebook'e!
Tepiniai – tai tirštos pastos, kuriomis tepama duona, krekeriai ar daržovės. Jie gali būti saldūs arba sūrūs, jų sudėtyje gali būti įvairių ingredientų, pavyzdžiui, sūrio, varškės, daržovių, mėsos, žuvies, riešutų, žolelių ir t. t.
Įvairios pasaulio kultūros ir regionai turi savo tradicinius užtepus, kurie gaminami iš turimų produktų ir atspindi vietos kulinarijos tradicijas.
Viduržemio jūros regione paplitę užtepai, kurių pagrindą sudaro alyvuogių aliejus, alyvuogės, česnakai ir žolelės
.
Jie naudojami sumuštiniams ir užkandžiams. Artimuosiuose Rytuose populiarūs užtepai iš tahini (sezamo sėklų pastos), prieskonių ir daržovių. Iš tahini gaminamas humusas, babaganušas ir kiti patiekalai.
Papasakosime, kaip pasigaminti biudžetui draugišką užtepėlę namuose
Ingredientai: 1:
- Virtas kiaušinis – 4 vnt;
- sardinė – 200 g;
- žaliasis svogūnas – 3 vnt;
- majonezas – 3 šaukštai.
Užtepėlės paruošimas:
Kietai virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai sutarkuokite žaliąjį svogūną. Nusausinkite sardinių skystį ir sutrinkite jas šakute
. Sumaišykite sardines su žaliaisiais svogūnais ir kiaušiniais. Užpilkite mišinį majonezu, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Paprastai užtepėlė patiekiama ant baltos duonos, todėl pusryčiai tampa sotesni. Tačiau norint valgyti dietiškiau, užtepėlę galima patiekti ant duonos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
