Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų, sūrio ir pomidorų pica – lengvas ir skanus patiekalas, kuriame sėkmingai dera sultingos daržovės, lydytas sūris ir plona tešla. Ji ypač tinka vasarą, kai cukinijos ir pomidorai yra sezoninio šviežumo ir suteikia picai ryškų, sodrų skonį, tačiau nėra pernelyg sunki
. Iškepusios cukinijos tampa minkštos ir šiek tiek saldžios, pomidorai suteikia šiek tiek rūgštumo ir sultingumo, o tirštas lydytas sūris sujungia visus ingredientus į harmoningą visumą.
Šis patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei, ypač šiltuoju metų laiku. Pica su cukinija, sūriu ir pomidorais – tai šviežia, sveika ir jauki namų virtuvė.
Sudedamosios dalys: cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija:
- cukinijos – 2 vnt;
- pievagrybiai – 2 vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- pienas – 2 valgomieji šaukštai;
- miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- krapų – 30 g;
- pomidoras – 1 vnt;
- raudonoji paprika – 1 vnt;
- Čederio sūris – 50 g;
- juodosios alyvuogės;
- petražolių – saujelė;
- ⅓ šaukštelio druskos.
Cukinijų ir sūrio picos paruošimas:
Supjaustykite cukiniją maždaug 1 cm storio apskritimais. Apkepkite juos keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su pienu, miltais ir druska. Smulkiai supjaustykite pomidorą, susmulkinkite krapus ir įmaišykite į tešlą
. Supilkite tešlą į keptuvę su cukinijomis
.
Supjaustykite raudonąją papriką griežinėliais, alyvuoges supjaustykite žiedais, sūrį sutarkuokite stambia tarka
. Ant picos viršaus dėkite raudonosios paprikos plokšteles ir alyvuogių apskritimus, pabarstykite sūriu. Kepkite picą po dangčiu, kol sūris išsilydys.
Iškepus, susmulkinkite petražoles ir užberkite ant picos.
Tai paprastas ir sotus patiekalas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
