Sekite mus Facebook'e!
Šis agurkų konservavimo receptas laikomas vienu sėkmingiausių ir skaniausių. Siūlome jį išbandyti.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
– agurkų;
–
konservavimui skirtų žalumynų;
– česnako, aštriosios paprikos;
– druskos, 100 g 1 litrui vandens (1 kg druskos 10 litrų vandens).
Paruošimo eiga
Gerai nuplaukite agurkus
ir žalumynus, kuriuos naudosite konservavimui
. Gerai išplaukite stiklainius ir ant dugno sudėkite žalumynų, česnako skilteles, aštriosios paprikos skilteles ir sudėkite agurkus, uždengdami juos dar žalumynais. Užvirinkite
vandenį ir ištirpinkite druską, supilkite marinatą į stiklainius
.
Uždenkite stiklainius dangteliais, pastatykite juos į padėklus, į kuriuos marinatas nutekės agurkams rauginant.
3-5 dienas palikite stiklainius kambario temperatūroje.
Nukoškite marinatą, kelis kartus perplaukite agurkus švariu šaltu vandeniu, perliekite šaltu vandeniu ir užsukite dangtelius
. Laikykite vėsioje vietoje.
PatarimasKad agurkai būtų traškūs ir tankūs, rinkitės geras veisles, imkite daržoves be pažeidimų, geriausia – vienodo dydžio.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
