Sekite mus Facebook'e!
Kvašas labai skanus, su ryškiu braškių aromatu, prisotintas šviežių uogų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
braškių, 700 g;
– vandens, 2 l
; – cukraus, apie 100 g pagal skonį
; – neplautų rūgštynių, 20 vnt.
Gaminimo procesas
Uogos nuplaunamos, perpjaunamos pusiau ir supilamos į puodą, užpilamos vandeniu ir pagal skonį įberiama cukraus. Užvirinama
, verdama 5 minutes, nukeliama nuo viryklės, atvėsinama iki šiltos temperatūros.
Šiame etape paragauti cukraus ir, jei jo yra per mažai, įberti daugiau, o jei gėrimas per saldus, įberti citrinos rūgšties pagal skonį.
Gėrimą perkošti, išpilstyti į butelius, į kiekvieną įberti po kelias rūgštynes
.
Sandariai uždarykite dangteliais ir palikite kambario temperatūroje 2-3 dienas, kol prasidės rūgimo procesas.
24 valandoms pastatykite butelius į šaldytuvą
.
PatarimasTokią girą galite gaminti visą braškių sezoną ir šiam receptui naudoti ne tik braškes – puikiai tinka visos uogos iš jūsų daržo, o gėrimai gaunasi skanūs ir kvapnūs. Ci svarbiausia – neperplauti rūgštynių, nes tai lemia teisingą fermentacijos procesą ir jums nereikės gaminti rūgpienio ant mielių. Pagal skonį taip pat galite įdėti medaus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
