Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįtikėtinas varškės apkepas. Nerealus skanumas prie arbatos!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nuostabiai švelnus varškės apkepas su grietinės įdaru yra labai skanus ir sveikas.

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

kiaušinių, 5 vnt.;

– varškės, 500 g;

– manų kruopų, 135 g; –

cukraus, 180 g;

– kefyro, 300 ml;

– sodos, 1 šaukštelis

; – vanilino pagal skonį.

Įdarui paruošti reikia:

riebios grietinės, 200 g;

– cukraus, 1 valgomasis šaukštas;

– spanguolių ar kitų uogų, 60 g.

Paruošimo procesas

Atskirkite baltymus nuo trynių.

Manų kruopas sumaišykite su kefyru iki vientisos masės ir palikite 10 minučių.

Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių ir aukštų putų, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki tirštos ir tirštos masės.

Varškę

sumaišykite su soda ir tryniais, sutrinkite iki vientisos masės

. Į varškę supilkite kefyrą ir manų kruopas, išmaišykite iki vientisos masės

. Sudėkite baltymų masę ir atsargiai išmaišykite

.

Kepimo formą ištepkite gabalėliu sviesto ir išklokite tešlą, uždenkite folija

. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą, o likus 20 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite foliją.

Rekomenduojame:  Šią duoną kepė tik mano prosenelė. Oro ir skonio duona: suvalgoma per 5 minutes

Išplakite

grietinę

su cukrumi ir supilkite spanguoles, išmaišykite

.

Kremu aptepkite atvėsusį pyragą ir patiekite į stalą

.

PatarimasKad grietinė būtų tirštesnė, cukrų geriau pakeisti cukraus pudra. Spanguoles galima pakeisti kitomis uogomis arba vaisių gabalėliais ir džiovintais vaisiais.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *