Sekite mus Facebook'e!
Nuostabiai švelnus varškės apkepas su grietinės įdaru yra labai skanus ir sveikas.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
kiaušinių, 5 vnt.;
– varškės, 500 g;
– manų kruopų, 135 g; –
cukraus, 180 g;
– kefyro, 300 ml;
– sodos, 1 šaukštelis
; – vanilino pagal skonį.
Įdarui paruošti reikia:
–
riebios grietinės, 200 g;
– cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
– spanguolių ar kitų uogų, 60 g.
Paruošimo procesas
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Manų kruopas sumaišykite su kefyru iki vientisos masės ir palikite 10 minučių.
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių ir aukštų putų, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki tirštos ir tirštos masės.
Varškę
sumaišykite su soda ir tryniais, sutrinkite iki vientisos masės
. Į varškę supilkite kefyrą ir manų kruopas, išmaišykite iki vientisos masės
. Sudėkite baltymų masę ir atsargiai išmaišykite
.
Kepimo formą ištepkite gabalėliu sviesto ir išklokite tešlą, uždenkite folija
. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą, o likus 20 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite foliją.
Išplakite
grietinę
su cukrumi ir supilkite spanguoles, išmaišykite
.
Kremu aptepkite atvėsusį pyragą ir patiekite į stalą
.
PatarimasKad grietinė būtų tirštesnė, cukrų geriau pakeisti cukraus pudra. Spanguoles galima pakeisti kitomis uogomis arba vaisių gabalėliais ir džiovintais vaisiais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
