Sekite mus Facebook'e!
Vienas iš virtuvės pagalbininkų, galinčių pjaustyti daržoves ar vaisius, yra tarkos. Laikui bėgant ji pradeda neatlikti savo funkcijos, todėl ją reikia galąsti. Jums nereikia nešti įrankio pas specialistą, galite jį pagaląsti patys
- Tarką galąskite naudodami švitrinę medžiagą. Pirmiausia naudokite stambų grūdėtumą, paskui – smulkų. Manipuliuoti reikia iš abiejų pusių.
- Tarką galąskite aštriu peiliu su siaura geležte. Jį reikėtų atlikti ant tarkavimo ašmenų, zigzago – panašiais judesiais. Manipuliacija turėtų būti atliekama iš abiejų pusių.
- Apverskite stiklinę aukštyn kojomis ir trinkite tarkavimo ašmenimis į dugną. Galėsite gerai pagaląsti smulkiagrūdę tarką.
- Keletą kartų sulenkite kepimo foliją ir patrinkite tarkavimo ašmenimis.
- Perpjaukite saldžiąją bulvę per pusę ir patrinkite tarkavimo įrankio vidų.
- Naudokite specialų galąstuvą, kurį reikėtų įsigyti specializuotoje parduotuvėje.
Po manipuliacijos tarkavimo trintuvę reikia nuplauti, nusausinti ir padėti sausoje vietoje.
Tarką periodiškai
galąskite
, kad ji netrukdytų
.
Geriausia naudoti geros medžiagos tarkavimo įrankius, jie yra gerai pagaląsti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
