Sekite mus Facebook'e!
Vienas paprasčiausių vištienos suktinukų receptų. Galite „žaisti” su įdaru ir rinktis įvairius produktus.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
vištienos filė;
– šoninės
; – lydyto sūrio;
– pomidorų
; – druskos, prieskonių, žolelių.
Gaminimo procesas
Ingredientų kiekį pasirenkate patys – kuo daugiau pagaminsite, tuo bus skaniau.
Šoninę galima imti jau supjaustytą ilgomis riekelėmis – tai padės greičiau paruošti patiekalą.
Vištienos filė nuplaunama, nusausinama popieriniais rankšluosčiais, supjaustoma porcijiniais gabalėliais ir kiekvienas pamušamas Pagardiname druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis. Paliekame 30 minučių.
Į kiekvieno kotleto vidurį dedame po gabalėlį lydyto sūrio ir gabalėlį pomidoro, susukame suktinukus
. Du šoninės gabalėlius sudedame truputį vieną ant kito ir apvyniojame jais suktinukus
. Visus suktinukus sudedame į kepimo indą, indo nereikia patepti riebalais
. Tarp suktinukų
dedame
likusius pomidorų gabalėlius, apibarstome juos įvairiais prieskoniais
. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 30 minučių.
Patarimas: į suktinukų vidų taip pat galite įdėti saldžiųjų paprikų su šiaudeliais, keptų grybų. Lydytą sūrį pakeičia kietasis sūris, o likus 10 min. iki kepimo pabaigos suktinukus galima apibarstyti tarkuotu sūriu, sumaišytu su rūkyta paprika, smulkintomis žolelėmis, kapotais česnakais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
